Vlooien het hele jaar door

Honden verblijven steeds meer binnenshuis en doordat de huizen steeds beter worden verwarmd, kunnen vlooien zich het hele jaar door vermenigvuldigen. Recent onderzoek toont aan, dat in de winter 4 tot 13 % van de onderzochte honden vlooien in hun vacht hadden. Meestal zonder dat de eigenaar het had gemerkt. (Bron: Penaliggon, shaw, Gaultier, Winter prevalence of flea infestation and Flea Allergy  Dermatitis in Great Britain and Ireland, ESVD Congress, 1997)  Vlooien moeten bloed zuigen om zich te kunnen voortplanten. Dit kan leiden tot huidirritatie en bloedverlies wat bij pups zelfs kan leiden tot bloedarmoede. Op langere termijn kan de hond allergisch worden voor vlooienbeten (de zgn. vlooienallergie dermatitis). Bovendien kunnen vlooien lintworminfecties overdragen. Vlooien kunnen daarnaast ook mensen bijten, wat jeuk en irritatie kan veroorzaken.

Teken, vaak onderschatte parasieten

Teken leven gewoonlijk in bossen, duinen en moerasachtige gebieden. Naast de gebruikelijke locaties worden teken ook steeds vaker aangetroffen in hagen, en kreupelhout. Het zijn bloedzuigende parasieten die zich vasthechten aan de huid van het huisdier. Ze veroorzaken niet alleen bloedverlies van het huisdier en lokale ontstekingen, maar kunnen ook gevaarlijke ziekten overbrengen, zoals de Ziekte van Lyme.

De effectiviteit van FRONTLINE

Vlooien worden snel en doeltreffend gedood door contact met fipronil, de werkzame stof in FRONTLINE. Vlooien hoeven de hond niet te bijten om te worden bestreden. FRONTLINE doodt de vlooien binnen 24 uur, meestal voordat ze eitjes kunnen leggen. Daardoor wordt de levenscyclus van de vlo doorbroken in het belangrijkste stadium. Teken worden gedood binnen 48 uur na aanhechting, waardoor de kans op ziekte overdracht wordt verminderd.  

De actieve stof van FRONTLINE Spray en FRONTLINE Spot On, fipronil, concentreert zich na het aanbrengen in de talgklieren van de huid. Van daaruit wordt de werkzame stof lange tijd over het gehele lichaam uitgescheiden met het huidvet. Door dit unieke werkingsmechanisme blijft FRONTLINE na behandeling tot 3 maanden effectief tegen vlooien en tot 1 maand tegen teken.  

FRONTINE biedt de keuze tussen de Spray en de Spot On, al naar gelang van uw voorkeur. Met de gemakkelijke opdruppel methode (Spot On) beschermt u uw hond gedurende lange tijd tegen vlooien én teken. Door de ophoping in de talgklieren en de moeilijke wateroplosbaarheid van FRONTLINE wordt de effectiviteit niet of nauwelijks beïnvloed. Niet door natregenen, zwemmen,of baden,  zelfs niet met shampoo.  Het baden van het dier 2 dagen vóór en  ná de behandeling wordt afgeraden.