Hondenvrienden.nl
Inloggen
U bent hier: home > Training > Van Hondenvriend naar Roedelleider

Van Hondenvriend naar Roedelleider

Van Hondenvriend naar Roedelleider, vervolg gehoorzaamheid voor baas en hond
De opbouw van de cursus tot aan het examen Deze cursus bestaat net zoals alle andere cursussen van Hondenvrienden.nl uit tien lessen. Tijdens elke les zal er steeds een stukje meer van de hond en baas worden verwacht. U zult gaan merken bij deze cursus dat ieder les weer wordt gestart met wat u en uw hond geleerd hebben in de voorgaande lessen. 

Les 1. Deze les is bedoeld als theorieles. Er zal in deze les duidelijk worden wat de baasjes van hun hond verwachten en wat ze er voor willen doen. Tijdens deze les zal de gehele cursus worden doorgenomen en zullen alle loskomende vragen worden beantwoord. 

Les 2. In deze les zult u veel informatie krijgen over het gedrag van uw hond en over uzelf tijdens de les. Er wordt in deze les veel aandacht besteed aan het consequent bezig zijn met uw hond. Ook gaat u in deze les voor het eerst het parcours lopen zoals dat van u verwacht wordt op het examen. Tijdens deze eerste praktijkles wordt er ook meteen gestart met de oefening afliggen met afleiding zoals verderop beschreven in het examenreglement. 

Les 3. In deze les gaan we veel aandacht besteden aan de zit oefening. We gaan de hond leren met het behulp van een 10 meter lijn om te blijven zitten op de plaats waar u hebt aangegeven dat hij moet blijven. Nadat de hond zit gaan we de hond leren dat hij daar alleen moet blijven omdat een stuk bij hem vandaan zult gaan totdat u weer bij hem terug keert.

Les 4. In deze les gaan we veel aandacht besteden aan de groep. We gaan met de hond door een groep van vier (4) personen waarvan er twee een hond aan de voet hebben zitten. Terwijl we door deze groep met personen en honden lopen gaan we een acht (8) maken om de twee personen met de hond aan de voet om vervolgens halt te houden in het midden van de groep.

Les 5. In deze les gaan we veel aandacht besteden aan de af oefening. We gaan de hond leren met het behulp van een 10 meter lijn om af te gaan op de plaats waar u hebt aangegeven dat hij moet blijven. Nadat de hond af is gegaan gaan we de hond leren dat hij daar alleen moet blijven waarbij u een stuk bij hem vandaan zult gaan totdat u hem het commando geeft dat hij bij u moet komen.

Les 6, 7, 8, 9  en 10 zijn terugkeer lessen en zullen worden gebruikt om de oefeningen uit de eerdere lessen te verfijnen. Tijdens deze terugkeer lessen zullen telkens alle oefeningen en het loopprogramma aan bod komen. Na de 10e les kunt u deelnemen aan het examen.