Hondenvrienden.nl
Inloggen
U bent hier: home > Gezondheid > Vlooien, het hele jaar door

Vlooien, het hele jaar door

Vlooien, het hele jaar door
Doordat honden steeds meer binnenshuis verblijven en doordat de huizen steeds beter worden verwarmd, kunnen vlooien zich het hele jaar door vermenigvuldigen. Recent onderzoek toont aan, dat in de winter 4 tot 13 % van de onderzochte hondenvlooien in hun vacht hadden, meestal zonder dat de eigenaar het had gemerkt. (Bron: Penaliggon, shaw, Gaultier, Winter prevalence of flea infestation and Flea Allergy  Dermatitis in Great    Britan and Ireland, ESVD Congress, 1997)  Vlooien moeten bloed zuigen om zich te kunnen voortplanten. Dit kan leiden tot huidirritatie en bloedverlies dat bij pups zelfs kan leiden tot bloedarmoede. Op langere termijn kan de hond allergisch worden voor vlooienbeten (de zgn. vlooien allergie dermatitis). Bovendien kunnen vlooien lintworminfecties overdragen.Vlooien kunnen daarnaast ook mensen bijten, wat jeuk en irritatie kan veroorzaken.

Teken, vaak onderschatte parasieten
Teken leven gewoonlijk in bossen, duinen, en moerasachtige gebieden. Ze worden steeds vaker aangetroffen in hagen, en kreupelhout. Het zijn bloedzuigende parasieten die zich vasthechten aan de huid van het huisdier. Ze veroorzaken niet alleen bloedverlies van het huisdier en locale ontstekingen, maar kunnen ook gevaarlijke ziekten overbrengen, zoals de Ziekte van Lyme.

De effectiviteit van FRONTLINE
Vlooien worden snel en doeltreffend gedood door contact met fipronil, de werkzame stof in FRONTLINE. Vlooien hoeven de hond niet te bijten om te worden bestreden.FRONTLINE doodt de vlooien binnen 24 uur, meestal voordat ze eitjes kunnen leggen. Daardoor wordt de levenscyclus van de vlo doorbroken in het belangrijkste stadium. Teken worden gedood binnen 48 uur na aanhechting, waardoor de kans op ziekte overdracht wordt verminderd.  

De veiligheid van FRONTLINE
Door zijn grote veiligheid kan FRONTLINE ook gebruikt worden bij pups. Nadat het opgebrachte product is opgedroogd, kunnen de dieren weer volop geaaid en geknuffeld worden. Frontline Spray kan gebruikt worden vanaf de 2e levensdag, Frontline Spot On vanaf 10 weken

De lange werkingsduur van FRONTLINE
De actieve stof van FRONTLINE Spray en FRONTLINE Spot On, fipronil, concentreert zich na het aanbrengen in de talgklieren van de huid en wordt daaruit lange tijd over het gehele lichaam uitgescheiden met het huidvet. Door dit unieke werkingsmechanisme blijft FRONTLINE na behandeling tot 3 maanden effectief tegen vlooien en tot 1 maand tegen teken.  

De Gebruiksvriendelijkheid van FRONTLINE
FRONTINE biedt de keuze tussen de Spray en de Spot On, al naar gelang van uw voorkeur. Met de gemakkelijke opdruppel methode (Spot On) beschermt u uw hond gedurende lange tijd tegen vlooien én teken. Door de ophoping in de talgklieren en de moeilijke wateroplosbaarheid van FRONTLINE wordt de effectiviteit niet of nauwelijks beïnvloed. Niet door natregenen, zwemmen,of baden,  zelfs niet met shampoo.  Het baden van het dier 2 dagen vóór en  ná de behandeling wordt afgeraden.

Waarom FRONTLINE ? 
FRONTLINE is het ideale product voor vlooienbestrijding:  FRONTLINE doodt de vlooien snel. FRONTLINE doodt vlooien door middel van contactwerking. FRONTLINE beschermt huisdieren zowel binnenshuis als buitenshuis tegen her besmetting. FRONTLINE heeft geen ander product erbij nodig om een optimaal resultaat te bereiken. FRONTLINE beschermt snel na het aanbrengen. FRONTLINE doodt volwassen vlooien meestal voordat ze eitjes leggen, waardoor het aantal vlooien in de omgeving daalt.  FRONTLINE werkt bovendien ook tegen teken.

FRONTLINE Spray gebruiksinstructies 
Omdat FRONTLINE goed in het huidsmeer moet worden opgenomen dient het dier in de periode van twee dagen vóór tot twee dagen na de behandeling niet gewassen te worden.Spuit tegen de haarrichting in. Dit om ervoor te zorgen dat het product goed op de huid komt.Houd tijdens het spuiten de flacon goed recht op.Vergeet niet ook de buik, borst, oksels, liezen, staart, nek, en poten te behandelen.Behandel de kop door deze in te wrijven met een FRONTLINE bevochtigde doek of washandje. Dit om te voorkomen dat het product in de ogen, de neus, of in de bek van het dier komt. Wrijf FRONTLINE stevig in, hierdoor verkrijgt men het optimale effect. Gebruik hiervoor rubberen keukenhandschoenen. FRONTLINE bevat alcohol en is daardoor licht ontvlambaar. Tijdens de behandeling niet roken, drinken of eten. FRONTLINE bevat alcohol, let daarom op voor geverfde of gelakte oppervlakken. Om een optimale werking van het product te verkrijgen mag u het dier direct na de behandeling niet droogwrijven of borstelen. Zodra het dier droog is, kan het weer worden geknuffeld.       Zie voor volledige productinformatie het bijsluiterboekje op de FRONTLINE flacons.


Artikelen in Gezondheid

7 is 1 teveel
Afgebroken haaktand bij een pup
Afgebroken tanden bij de hond
Allergie
Anaalzak-ontsteking
Artrose
Atopie
Baarmoederontsteking en pyometra bij de hond
Bewegingsadviezen
Bloedoor (of othaematoom)
Caries bij de hond
Castratie
Chip
Darmoperatie ten gevolge van een vreemd voorwerp
Diarree (acuut)
Diarree (chronisch)
Doorbraakstoornis
EHBO - Acute aandoeningen van luchtwegen
EHBO - Bewusteloosheid
EHBO - Buikverwondingen
EHBO - EHBO trommel
EHBO - ernstige verwondingen
EHBO - Hartstilstand
EHBO - Obstructie
EHBO - Oogverwondingen
EHBO - Overgevoeligheidsreacties
EHBO - Shock
EHBO - Spoedgeval
EHBO - stuiptrekkingen
EHBO - Vaststellen van de dood
EHBO - Verbranding en bevriezing
EHBO - Vergiftiging
EHBO - Verwondingen aan de kop
EHBO - Verwondingen aan de rug
EHBO - Verwondingen aan poten
EHBO - Wonden en bloedingen
EHBO - Zonnesteek
EHBO- Borstkasverwondingen
Enting
Entschema
EPI (Exocriene Pancreas InsufficiC+ntie)
Epilepsie
Euthanasie
Extra gebitselementen bij de hond
Extractie
Gebitsslijtage bij de hond
Gebitsverzorging
Gebitsverzorging bij de hond
Giftige planten
Hartproblemen bij de hond
Hartwormen
HD
Het normale gebit
Hond mee op vakantie
Honden EHBO
Hondenziekten
Huidmijten
Incontinentie (onzindelijkheid)
Jeuk
Kanker bij dieren
Kauwstrips
Kennelhoest
Kennelhoest
Leeftijd van hond
Leverziekte
Lintwormen
Longwormen
Loopsheidpreventie
Maagdilatatie en maagtorsie hond
Malassezia huidontsteking
Melkkliergezwellen hond
Metalen Kroon
Ontlasting van uw hond?
Oog verwondingen
Oorontsteking
Oravet
Overgewicht
Paardenontwormmiddel gevaarlijk voor honden
Parasieten
Parvo
Persisterende melktanden bij de hond
Preventie
Prostaatproblemen
Pulpectomie
Pulpotomie
Reisziekte
Rondwormen
Schildklierproblemen hond
Skelet van de hond
Slijmvliezen
snijtand wortelkanaalbehandeling
Speeltjes
Spoedgevallen in de diergeneeskunde
Sterilisatie van de hond
Suikerziekte
Tanden poetsen
Tandplak bij de hond
Tandsteen
Tandsteen bij de hond
Tandverkleuringen bij de hond
Tekenziekten
Vaccinatie van de hond
Vergiftiging
Verzekering
Vet Aquadent
Vlooien
Vlooien, het hele jaar door
Vlooienallergie
Voedingsallergie
Voetzolen
Voorhuidontsteking
Vruchtbaarheidsproblemen en loopsheid
Wissel problemen bij de hond
Wormen
Ziekte van Cushing
Ziekte van weil
Ziektenkosten