Hondenvrienden.nl
Inloggen
U bent hier: home > Training > Vuurwerkcursus

Vuurwerkcursus

Hartelijk welkom bij de vuurwerkcursus van hondenvienden.nl Wij geven vuurwerkcursussen voor particulieren en verenigingen.

Vuurwerkcursussen voor particulieren
Particulieren kunnen zich van af nu inschrijven voor de vuurwerkcursus die wij gedurende de maand december zullen geven. De cursus bestaat uit 4 lessen waarvan de eerste een theorie les is. In les 1 wordt eerst de baas van de hond duidelijk gemaakt wat er van hem verwacht wordt. Centraal hierin staat het gedrag van de geleider naar zijn hond. Les 2 worden de honden bekend gemaakt met lawaai van zacht naar hard en andersom ook wordt er “licht” vuurwerk afgestoken waardoor de hond langzaam maar zeker aan het knallen kan wennen. In les 3 en 4 worden besteed aan gewend raken aan hardere knallen, lichtflitsen, het gehuil van vuurpijlen. Ook hier wordt er altijd van zacht naar hard gewerkt  maar ook weer afbouwen. Inschrijven kunt u doen via het inschrijfformulier.

Vuurwerkcursussen voor instructeurs van verenigingen. Deze worden bij voldoende deelname (minimaal 4 personen) het hele jaar door gegeven. De cursus bestaat uit 2 avonden theorie en een avond of zaterdag morgen praktijk. Aan het einde van de cursus bent u instaat om de hondenvrienden.nl vuurwerkcursus te geven. Voorwaarde is wel dat u al les geeft op het trainingsveld of minimaal 2 jaar ervaring heeft in de hondensport. Voor het aanmelden vuurwerkcursus instructeur gebruikt u de contactpagina.

Cursus bijdrage
Vuurwerkcursus particulieren € 19.50
Vuurwerkcursus vuurwerkinstructeur € 75.00